Κριτικές

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΦΩΚΑΣ: κριτική

Η επιστήμη είναι η μούσα του ποιητή Στράτου Λιακάτου. Στο έργο του  "Μια φορά κι έναν καιρό" κατορθώνει με έναν πρωτότυπο και ιδιόρρυθμο τρόπο να προσεγγίσει το Θεό, το σύμπαν και τον άνθρωπο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και τολμηρό έργο, που αποθεώνει την επιστημονική και φιλοσοφική σκέψη. Ο Στράτος Λιακάτου πλαταίνει τη δημοτικότητα της επιστήμης και ανοίγει νέους ορίζοντες στη μοντέρνα ποίηση.

(*) Δημοσθένης Φωκάς - Διδάκτωρ Οργανικής Χημείας του Πανεπιστημίου Μπράουν

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ: κριτική

Ο Στράτος Λιακάτου φανερώνει μια ποιητική  πλευρά της επιστήμης μέσα από τη σκέψη ενός επιστήμονα, την καρδιά ενός ποιητή και την πίστη ενός στοχαστή. όλα με μιας, σαν ένα απολογισμότης ανθρωπότητας στο πέρασμα του χρόνου. Είναι μια σημαντική δουλειά που μιλά στην καρδιά και τη σκέψη μας.

(*) Δρ. Απόστολος Παρασκευάς - Επίκουρος Καθηγητής, Κολλέγιο της Μουσικής Μπέρκλι, Βοστώνη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΔΙΑΣ: κριτική


Αυτό το βιβλίο, γραμμένο επιδέξια από το Στράτο Λιακάτου, προσφέρει μια νέα και ελκυστική μείξη της επιστήμης με τη φιλοσοφία. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιήγηση σε σκέψεις, ικανές να διεγείρουν και να προκαλέσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

(*) Γιάννης Λαδιάς - Επίκουρος Καθηγητής,  Παν/μιο  Χάρβαρντ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΞΙΡΑΣ: κριτική


Η σύγχρονη επιστήμη έχει κατορθώσει με ασυνήθιστη επιτυχία να περιγράψει το πώς λειτουργεί η Φύση, από την πιο μικρή κλίμακα χορδών μέχρι τις αχανείς εκτάσεις του σύμπαντος. Είναι, όμως, λιγότερο κατατοπιστική σχετικά με το γιατί τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι και με το τι σημαίνει αυτό για

Περισσότερα...

Mietboxen beeck duisburg.